Nepalilainen aamiainen. |
Linssisoppaa tulilla. |
Ruoka syödään yleensä käsin ja lattialla istuen, vaikkakin joka taloudesta löytynee tarvittaessa lusikoita liemiruokien sekä uusavuttomien vierailijoiden varalle. Ravintoloissa saatavilla on usein myös haarukoita, mutta veitsiä ei läheskään aina. Ruoan maustaminen nojaa pitkälti chiliin, minkä vuoksi suomalainen aterioija saa sangen usein pyyhkiä hikeä otsaltaan. Chiliin törmää täällä kaikkialla, ja sitä myydään esimerkiksi toreilla normaalina vihanneksena. Nepalissa muuten sanotaan, että vihreä chilipaprika päivässä pitää lääkärin loitolla.
Vuohen sisuksia perkaamassa. Ulos törröttää peräsuoli. |
Niinhän: Me emme elä syödäksemme vaan syömme elääksemme!
VastaaPoistaPätee varmasti paljon paremmin siellä kuin täällä länsi-maassa
Terv.Hilkka
Siihen suuntaan, vaikka kyllä täälläkin pidetään hyvää ruokaa länsimaalaiseen tyyliin arvossa :)
PoistaMontako kiloa riisiä teillä menee päivässä? T Hannu
VastaaPoista30 kilon säkki kestää meillä keskimäärin kolme ateriaa, eli yhden täyden päivän. Ette muuten uskoisi, kuinka paljon vaahtosammuttimenkin kokoiseen lapseen mahtuu riisiä.
Poista